Monastir

Monastir

Dag 2 i Tunisien, åkte vi från Monastir till Sousse 🙂

El Jem i Monastir

Jag förstår inte riktigt varför de hade munskydd på kamelerna. Någon som vet?

Sibelito i en röd Rosettturban från Happy Turbans

Monastir

Så himla vackert!

Vi gick längst upp på tornet, oj vad det blåste. Men vilken utsikt!

Jag, Sibel och Rana 

Därefter åkte vi och åt hotell på ett modernt och fantastiskt hotell i Monastir innan det var dags att åka och testa på Thalasso Therapy 🙂

Hit vill jag åka igen och upptäcka Monastir med mer tidsrum 🙂    

Innan Thelasso Terapin passade vi på att besöka El Jem i Monastir.

Amfiteatern i El Jem är den största romerska amfiteatern i Nordafrika och ligger i södra Tunisien ca (60 km söder om staden Sousse). Teatern byggdes under Gordianus I, under en period då Thysdrus utmanade Hadrumentum (nuvarande Sousse) om att bli provinsen Africa terras näst största stad, efter Karthago.

Byggnaden uppfördes åren 230 – 238 men slutfördes troligen aldrig, då detta var början på det nordafrikanska upproret mot Romerska riket vilken slutade med Gordianus I död. Kejsare Maximinus Thrax lät sedan förstöra staden som därefter aldrig återhämtade sig.

Efter Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua är El Jem den tredje största amfiteatern i Romerska riket.

Sibel Kara

Designade SPA-turbaner som snart lanserats på exklusiva nationella och internationella skönhetssalonger samt i butik 🙂 Men mer om det i ett annat inlägg.

Efter en hel dag i Monastir är det dags för oss att bege oss till Sousse där ska vi få testa på Thelasso Therapy i Mövenpick Hotell Spa-avdelning, spännande!

Love/I 

 

No Comments
Leave a Comment: