logo
Iman Aldebe är en svensk modedesigner som designar exklusiva samt ekologiska plagg och turbaner. Hon har klättrat högt på flera entreprenörslistor och deltagit i flera modeprogram som Project Runway, TV7 På bar gärning, SVT Von Svenssons kläder, SVT En sommarkväll med Rickard Olsson, SVT Sverige, SVT gokväll, SVT Kulturnyheterna, Aftonbladet Morgon, TV4 Nyhetsmorgon, ZTF, , SR P1, SR P4, SR P3, SR Podcast PP3 mfl. Hennes skapande har nämligen bidragit till att hon ständigt drar till sig medieuppmärksamhet, nationellt som internationellt. Följ hennes vardag som Designer och inspiratör. Business requiers: info@imanaldebe.com Lookbook: imanaldebe.com Webshop: Happyturbans.com Blogg: imanaldebe.se Retailers: Hattbaren Götgatan 34 & NK Hamngatan 18-20 Stockholm
banner

Monastir

Monastir

Dag 2 i Tunisien, åkte vi från Monastir till Sousse 🙂

El Jem i Monastir

Jag förstår inte riktigt varför de hade munskydd på kamelerna. Någon som vet?

Sibelito i en röd Rosettturban från Happy Turbans

Monastir

Så himla vackert!

Vi gick längst upp på tornet, oj vad det blåste. Men vilken utsikt!

Jag, Sibel och Rana 

Därefter åkte vi och åt hotell på ett modernt och fantastiskt hotell i Monastir innan det var dags att åka och testa på Thalasso Therapy 🙂

Hit vill jag åka igen och upptäcka Monastir med mer tidsrum 🙂    

Innan Thelasso Terapin passade vi på att besöka El Jem i Monastir.

Amfiteatern i El Jem är den största romerska amfiteatern i Nordafrika och ligger i södra Tunisien ca (60 km söder om staden Sousse). Teatern byggdes under Gordianus I, under en period då Thysdrus utmanade Hadrumentum (nuvarande Sousse) om att bli provinsen Africa terras näst största stad, efter Karthago.

Byggnaden uppfördes åren 230 – 238 men slutfördes troligen aldrig, då detta var början på det nordafrikanska upproret mot Romerska riket vilken slutade med Gordianus I död. Kejsare Maximinus Thrax lät sedan förstöra staden som därefter aldrig återhämtade sig.

Efter Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua är El Jem den tredje största amfiteatern i Romerska riket.

Sibel Kara

Designade SPA-turbaner som snart lanserats på exklusiva nationella och internationella skönhetssalonger samt i butik 🙂 Men mer om det i ett annat inlägg.

Efter en hel dag i Monastir är det dags för oss att bege oss till Sousse där ska vi få testa på Thelasso Therapy i Mövenpick Hotell Spa-avdelning, spännande!

Love/I 

 

No Comments
Leave a Comment: