logo
Iman Aldebe är en svensk modedesigner som designar exklusiva samt ekologiska plagg och turbaner. Hon har klättrat högt på flera entreprenörslistor och deltagit i flera modeprogram som Project Runway, TV7 På bar gärning, SVT Von Svenssons kläder, SVT En sommarkväll med Rickard Olsson, SVT Sverige, SVT gokväll, SVT Kulturnyheterna, Aftonbladet Morgon, TV4 Nyhetsmorgon, ZTF, , SR P1, SR P4, SR P3, SR Podcast PP3 mfl. Hennes skapande har nämligen bidragit till att hon ständigt drar till sig medieuppmärksamhet, nationellt som internationellt. Följ hennes vardag som Designer och inspiratör. Business requiers: info@imanaldebe.com Lookbook: imanaldebe.com Webshop: Happyturbans.com Blogg: imanaldebe.se Retailers: Hattbaren Götgatan 34 & NK Hamngatan 18-20 Stockholm
banner

Magazine Kupolen

Magazine Kupolen

Ställde upp på en intervju för ett litet tag sen för Magasinet Kupolen och idag damp tidningen ner i brevlådan 🙂 Jag har insett vikten av att använda sin röst i det offentliga rummet och gör därför det så fort jag får chansen. Min vädjan denna gång var att hålla ihop för ett mer kärleksfullt samhälle som värnar om jämlikhet, inkludering och mångfald.

Välj Kärlek istället för Hat

Här kommer olika Citat från min intervju med tidningen Kupolen;

-“Iman beskriver sin design som nytänkande och lösningsinriktad. Att göra skillnad på riktigt är det som driver henne framåt och får hennes kreativitet att flöda.”

 

-“Jag har aldrig haft motivation till att enbart designa vackra kläder, slöjor och turbaner utan jag får motivation och känner mig som mest kreativ när jag synliggör kvinnan och underlättar för henne i hennes vardag. “

 

-“Mina damkollektioner, slöjor och turbaner och arbetskläder har väckt både positiva och negativa reaktioner. Något rätt måste jag ju ha gjort i och med att det har väckt så starka reaktioner? Många av dem som kritiserat mitt skapande är idag mina kunder. Jag tror att det alltid är svårt för den som banar vägen för något nytt. Det tar tid för människor att acceptera förändringar. Kritiken har inte stoppat Iman från att göra det hon tror på. Istället har hon försökt omge sig med människor som uppskattar att se människor som uppskattar att se människor växa och som ger henne positiv energi. Konstruktiv kritik tycker hon om, säger hon, men hatet tar hon inte till sig av. – Jag har rätt mycket skinn på näsan. Går hat och hot för långt, polisanmäler jag trollen, och det är mest för att de inte ska gå på någon annan lika hårt. Det är inte många som klarar av en så stark påfrestning som det innebär att vara en offentlig person i ropet.”

 

-“Det spelar ingen roll hur skicklig man är i sitt yrke eller hur finslipad ens CV är om man inte vågar synas eller höras i sina egna sociala kanaler för att marknadsföra sig själv som person och sitt varumärke “Syns man inte så finns man inte”. Folk vill veta mer om personen bakom varumärket. Idag är man inte ute på hemsidor utan man läser bloggar, lyssnar på roddar och följer inlägg i det virtuella sociala flödet.”

 

-“En annan aspekt av Iman Aldebes bloggande är att hon vill lyfta föra fram muslimska kvinnors röst och lyfta fram en positiv bild av muslimer och islam. Ibland deltar hon även i debatter. – Jag tror att som muslim i väst är det en av de viktigaste uppgifterna; att lyfta fram andra muslimer i positiva sammanhang, hålla ihop och försöka motverka det hårda klimat som idag råder mot den muslimska minoriteten som ständigt målas upp som ett hot mot västvärlden. Men jag kan inte stå för den förändringen ensam, utan fler muslimska röster måste samarbeta för att göra skillnad på riktigt för idag, i morgon och för all framtid.”

XO.

No Comments
Leave a Comment: