Istanbul med isik Etiket

Istanbul med isik Etiket

Jag blev nerbjuden till Istanbul för att kika på deras exklusiva etikett tillverkning.

Jag valde runda namnband som jag kan ha på tex haute couture turbanerna 🙂

Deras namnband rivs inte mot huden utan de har designat en maskin som gör band som känns sköna mot huden. Jag brukar alltid klippa bort namnbanden från plagg men med dessa så behöver man inte göra det Yay!

Vill man producera kläder så är allt enklare i Istanbul, de printer ut mönster och syr upp plaggen på nolltid. Ju större upplagor desto billigare dock alltid till ett högt kvalité.

Vi gick även förbi olika industrier som tillverkar damplagg, herrplagg, damskor, herrskor, väskor, dator-ipad fodral och mobilaccessoarer. Jag kunde se stora designers produkter som de packat ihop för att leverera till kund. Men jag fick tyvärr inte fotografera dem. 

Jag lärde mig otroligt mycket från den här resan. Och jag visste inte att det fanns så professionella industrier i Turkiet. Ni kan kontakta dem om ni vill tillverka namnband eller producera kläder och accessoarer. Läs mer om deras svensk/turkiska företag HÄR

Man kan även designa sin egen paketering! Dem skickar dig en prototyp och så får du göra förändringar på prototypen om det behövs och så skickar dem prototyper tills du är nöjd med produkten sedan tillverkar dem produkterna i den mängd du önskar, självklart blir det billigare ju större upplagorna är. Men många designers brottas med mängden man måste producera. Men här i Istanbul på just dessa Hög Kvalitéts industrier så behövs inga kvoter du kan tillverka 2 eller flera hundratusen. Det är upp till dig, vad det är du vill tillverka och hur mycket?

Vi kikade även på arbetskläder på en klädindustri i Istanbul som även tillverkade arbetskläder till bla. ordningsvakter i Sverige. 

Maten i Turkiet är fantastisk! Tack Isik Etiket för en fantastisk resa och framförallt all den kontakt jag nu bär med mig hem 🙂

Vill ni göra som många stora modehus och tillverka era plagg, accessoarer och namnband i Turkiet hör då av er till Företaget Isik Etiket och Adel Textil Mejl: info@isiketiket.com.tr

XO.

No Comments
Leave a Comment: