logo
Iman Aldebe är en svensk modedesigner som designar exklusiva samt ekologiska plagg och turbaner. Hon har klättrat högt på flera entreprenörslistor och deltagit i flera modeprogram som Project Runway, TV7 På bar gärning, SVT Von Svenssons kläder, SVT En sommarkväll med Rickard Olsson, SVT Sverige, SVT gokväll, SVT Kulturnyheterna, Aftonbladet Morgon, TV4 Nyhetsmorgon, ZTF, , SR P1, SR P4, SR P3, SR Podcast PP3 mfl. Hennes skapande har nämligen bidragit till att hon ständigt drar till sig medieuppmärksamhet, nationellt som internationellt. Följ hennes vardag som Designer och inspiratör. Business requiers: info@imanaldebe.com Lookbook: imanaldebe.com Webshop: Happyturbans.com Blogg: imanaldebe.se Retailers: Hattbaren Götgatan 34 & NK Hamngatan 18-20 Stockholm
banner

Döda havet

Döda havet

Turban från Happy Turbans

Döda Havet – Jordanien 

Skorpioner har under dessa två månader fått uppleva märkliga grejer. Sanningen har kommit upp till ytan utan någon som helst ansträngning för att få fram den. Människors rätta ansikten har visat sig på kort tid. Och allt man varit blind för har plötsligt flyttat mig till den riktning i livet jag bör ta. 

Att skydda sig själv mot människor som försöker skada ens anseende och sätta hinder i ens liv är oftast osäkra människor som inte har hittat balansen i sig själva och vill att andra ska må lika dåligt som dem mår. Jag trodde att jag var klar med sånt. Att jag i den här åldern lyckats hålla sådana människor borta från mitt liv. Olyckligtvis så lyckas en dyka upp och försöka sätta mitt liv i obalans. Och jag har nu en förståelse varför offentliga personer inte vill socialisera sig med nya människor på ett personligt plan utan ett ytligt plan. Och jag som bestämde mig för att öppna upp mig igen har beslutat mig för att återgå till ytliga kontakter. Man vet inte vad människor är kapabla till på den här jorden så det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Att vilja väl för någon annan verkar alltmer sällsynt. Jag blir aldrig avundsjuk utan jag ser upp till personer som är ödmjuka och lyckats med ett mål som de strävat efter. “Jag tänker alltid, kan de, så kan jag!”

Men många ser på människor som lyckas med onda ögon och gör allt för att svärta ner deras rykte ibland med ord, ibland med slag och ibland genom att förstöra professionella och personliga relationer. När jag var barn drömde jag alltid att jag hade en egen planet jag kunde klättra upp på en stege till och där var jag trygg. Jag önskar idag att jag hade en egen planet som jag kunde gå till, som jag kunde känna mig trygg i. För att vi lever i en otrygg värld.

Människor idag väljer ytliga relationer inte för att skydda sig? Utan för att det är enklare. Med ytliga relationer ingår inga rättigheter eller skyldigheter, utan man har en relation där ingen förväntar sig något utav en. Man umgås med massor av människor utan djupa relationer, utan ytliga och man kan snabbt byta ut en vän eller bli utbytt.

Jag som är skorpion kan inte vara ytlig i mina relationer egentligen. Jag har hellre färre vänner som jag kan lita på 100 % än att umgås med 22 st som är opålitliga i slutet av dagen. Jag är en bra människokännare men ibland ger jag vissa personer fler chanser än vad dem förtjänar för att jag tror att människor förändras och därför ger jag dem en chans. Men nu är det slut med det. Jag är idag 33 år och har ingen tid att spilla på en omgivning som inte ger mig något än huvudvärk.

Vi måste också prata om tjejer som blir avundsjuka när man gör en förändring i sitt liv och inte kan se sin vän ha det bra på något plan och måste umgås med människor som mår sämre eller har det sämre ställt än sig själv? Jag har aldrig i mitt liv jämfört mig med någon annan person. Jag brukar titta på hur god personen är inte hur vacker personen är eller hur mycket pengar personen har i fickan. Livet är skört och vi tar inte med oss något i graven. Det enda vi lämnar efter oss är en nästa generation (om vi har det) eller de goda gärningar vi har gjort för andra människor, djur eller för vår planet. Inget annat.

Jag önskar att jag i år träffar riktigt bra människor som inte jämför sina liv med andra. Som inte heller lever med att jämföra sina liv på instagram med andra människor. Fokusera på att må bra i dig själv, det är bara du mår bra på riktigt.

Lyssna på denna inspelning om ni vill skydda er mot allt ont i denna värld.

XO.

No Comments
Leave a Comment: