logo
Iman Aldebe är en svensk modedesigner som designar exklusiva samt ekologiska plagg och turbaner. Hon har klättrat högt på flera entreprenörslistor och deltagit i flera modeprogram som Project Runway, TV7 På bar gärning, SVT Von Svenssons kläder, SVT En sommarkväll med Rickard Olsson, SVT Sverige, SVT gokväll, SVT Kulturnyheterna, Aftonbladet Morgon, TV4 Nyhetsmorgon, ZTF, , SR P1, SR P4, SR P3, SR Podcast PP3 mfl. Hennes skapande har nämligen bidragit till att hon ständigt drar till sig medieuppmärksamhet, nationellt som internationellt. Följ hennes vardag som Designer och inspiratör. Business requiers: info@imanaldebe.com Lookbook: imanaldebe.com Webshop: Happyturbans.com Blogg: imanaldebe.se Retailers: Hattbaren Götgatan 34 & NK Hamngatan 18-20 Stockholm
banner

Chen man – Fearless & Fabulous

Chen man – Fearless & Fabulous

Jag såg dem påkostade reklamplanscher i tunnelbanan om Chen Man Fotoutställningen på Fotografiska och jag kände direkt i magen att det här är en utställning jag inte får missa och självklart tog jag mig dit så fort jag fick chansen.

Chen Man är nämligen Kinas mest eftertraktade och högst betalda fotograf. Chen Man ses som en representant för sin generation, den som kallas Generation Y = Why. Filmstjärnor och näringslivstoppar vill bli fottade av. Hennes verk har publicerats i en Magasins som Vouge, Elle, Harper’s Bazaar och Cosmopolitan m.m. Hennes stjärnstatus går knappt att beskriva inom den kinesiska eliten.

Som att till exempel skådespelerskan och nationalikonen Fan Bingbing enbart vill bli fotad av Chen Man. Internationella stjärnor som Rihanna, Keanu Reeves och Nicole Kidman reser till Kina för att bli porträtterade av Chen Man och hon fotograferar även för bla. Dior och Adidas. Dessutom är Chen Man själv ansiktet utåt för flera internationella varumärken.

Chen Man är 37 år och uppvuxen i mångmiljonstaden Peking. Enbarnspolitiken försvann år 2015 dock är bristen på kvinnor i Kina ett stort problem. Förr ansågs flickor vara en last för föräldrarna så föräldrarna valde att behålla en pojke istället. Men idag är det en last att ha en son. Då det är brist på kvinnor pga den tidiga enbarnspolitiken så kräver många kvinnor idag väldigt höga summor som brudgåva och föräldrarna överbelånar sig själva för att ha råd att hitta en fru till sin enda son och barn. Och många har insett att ha en son i Kina idag är tyvärr en last. 

Och det jag gillar med Chen Man är att hon lyfter upp kvinnan i sina verk. Hon låter kvinnan stå i centrum i ett mansdominerat samhälle i Kina.

Jag och Anja Nilsson, fascinerade över utställningen

Vi såg även en Fotoutställning om Hygien, X-Ray och En resa genom Moldavien som även dem var spännande.

Därefter var det dags att testa Restaurangen i Fotografiska som vunnit pris för Bästa Museum Restaurang i världen.

Äppelpizzan var ett stort plus och en helklar favorit bland många, då jag såg att det var många som beställde just Äppelpizzan som dessert. Ett stort Plus vore självklart om Fotografiska införskaffa sig laktosfritt alternativ till vaniljen, vore toppen för oss laktosintoleranta 😛

Vi beställde en trerättersmeny, förrätt, varmrätt och efterrätt 🙂

Vi drack även alkoholfria alternativ som var himmelskt goda!

Restaurangen har en “Zero Waste tänk”. Vilket är fantastiskt wow imponerande. Som tex att överblivna Vinflaskor används som glas, ljusbehållare och som vaser. Vinlådan används till att förvara besticken i.

Fotografiska Food använder säsongsbaserade råvaror för att förstärka smaken i rätterna. Vi testade fiskrätten, hjortkött, rödbetor och en fantastiskt god tryffelrätt. Rekommenderar starkt varmrätterna, himmelskt gott.

Vi fick en privat visning på Fotografiska och det är toppen när man kan få det, för då får man en större förståelse för fotografens syfte med sitt verk och min kreativitet har sprudlat sen mitt besök på Fotografiska. Ser fram emot fler framtida utställningar och fler besök på restaurangen.

Läs mer om utställningen HÄR och passa på att se utställningen fram till 4 Mars 2018

XO.

No Comments
Leave a Comment: